En redaksjon bestående av studenter
– Som lager nyheter for studenter

Pressemelding fra StOr: Studentvalget ved UiS 2022

, , ,


Studentvalget 2022 ved Universitetet i Stavanger er nå avsluttet. Valget varte fra 17.-28. Oktober, og bestemmer hvem som skal sitte i studentparlamentet. Studentparlamentet består av 19 studentrepresentanter, fordelt på ulike lister. I år hadde vi en oppgang i antallet lister, og økt aktivitet og engasjement fra listene. Listene har vært svært aktive under valgperioden og vi setter stor pris på innsatsen kandidatene har gjort.


Årets studentvalg har hatt en oppslutning på 16.14% av student manntallet. Årets valgvinner er Venstrealliansen (VA) med 26,5% av de totale stemmene. VA får 6 representanter i studentparlamentet. Videre ser vi at det har vært et veldig jevnt valg mellom de resterende listene, med rett over 100 stemmer mellom 2. og 5. plassen. International Students Union list (ISU) får 4 representanter, TekNat listen, Kulturlisten og Liberal moderat liste får alle 3 representanter hver.


Engasjementet til listene har vært svært høy gjennom hele valg perioden. Det har vært flere stands, digital markedsføring og annen aktivitet fra listene. Det er imponerende å se at VA har gjort et så godt valg i år. Dette var en ny liste i vårt parlament ved forrige valg, og har tydelig ført en populær politikk siden den gang. Vi opplever VA som en svært engasjert liste, og ønsker å gratulere de som valgvinner og med to nye representanter. Kulturlisten er splitter ny og representerer studentene ved campus Bjergsted. Liberal moderat liste kommer tilbake etter å ha hatt et par år Pause. TekNat går mest tilbake, og mister 5 representanter fra sine 8. ISU mister også 2 representanter.


Det er gøy å se en fremgang og et større engasjementet enn i fjor. Dette tyder på at
utfordringene rundt covid 19 begynner å gi seg. Det er spesielt gøy å se at valgoppslutningen ligger an til å bli den beste i Norge, igjen. Studentene ved UiS viser gang på gang at de er engasjerte og følger studentpolitikken. Vi som valgansvarlige er storfornøyd med resultatet, og gleder oss masse til å jobbe med det nye parlament!


Sitat StOr leder Sara Bianca Beitz:

Jeg er storfornøyd med valgresultatet. Dette viser for meg at studentene vi representerer er interessert i å påvirke. Jeg er enormt stolt av at våre tall stadig trekkes frem som de beste i nasjonal sammenheng. Det er vanskelig å få studentdemokratiet til å engasjere- men vi er på god vei! Det er også svært gledelig å se at tallet øker fra i fjor- som studentleder er det forfriskende med en graf som går rett vei, for en gangs skyld. Heia studentene på UiS!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *