En redaksjon bestående av studenter
– Som lager nyheter for studenter

Fikk Instagram-kontoen suspendert

, ,

Hedda Dolmen gledet seg til å sjekke reaksjonene på dette kunstverket på Instagram. Da hun skulle logge inn, fikk hun seg en ubehagelig opplevelse.
Foto: Hedda Dolmen / Privat

Av Joakim Viland

Flere brukere våknet til at deres Instagram-kontoer var suspendert på en av årets mest fotovennlige dager.

Ifølge overvåkingsnettstedet Downdetector har flere problemer med Instagram mandag. Downdetector opererer gjennom at brukere selv melder fra om feil, noe rundt 200 nordmenn har gjort så langt.

Det var VG som først omtalte saken.

Ble suspendert

På Twitter skriver Instagram at de er klar over at noen har problemer med å få tilgang til sine kontoer.

– Vi jobber med saken og beklager for trøbbelet, skriver de.

Hedda Dolmen går lektorutdanning på UiS. På mandag var hun en av de som ble påvirket av situasjonen hos Instagram. Dolmen tegner som hobby, og publiserer de digitale kunstverkene sine på instagramkontoen @penhedd.

– Jeg ble irritert, @penhedd er jo noe jeg gjør for gøy liksom. Så hadde jeg laget en Halloween tegning jeg skulle publisere i dag, men den er jo borte nå.

Denne beskjeden ble Dolmen møtt med da hun logget inn på kunstbrukeren sin. Foto: Hedda Dolmen.

Dolmen forteller at hun skulle sjekke storyen til en venninne som hadde repostet hennes siste innlegg. Da hun trykket seg inn, ble hun bevisst på at kunstkontoen hennes var suspendert.

– Det er jo litt kjedelig at ingen får sett tegningen på dagen, sier hun oppgitt.

Rundt klokken 16.00 på mandag hadde Dolmen fått tilgang på kontoen sin igjen. Etter hva SmiS erfarer er det fremdeles mange som ikke har tilgang til sine kontoer.

Flere legger merke til problemet

På Twitter er det mange fortvilte brukere som melder om at kontoene deres skal ha blitt suspendert.

Ifølge VG har også lokalavisentusiast og Instagram-kjendis Ken Andre Ottesen, bak kontoen @Badesken, merket problemene.

– Jeg har nesten kun norske følgere, og har gått fra 357.000 følgere til 353.000 følgere den siste timen. Det betyr at mange norske brukere er rammet av problemet. Jeg mister et par følgere hvert sekund. I realiteten er det følgere som får deaktivert kontoen sin av Instagram, sier Ottesen til VG.

På Instagrams egen twitterbruker hagler kritikken nå inn. I skrivende stund har SoMe-giganten fremdeles ikke svart sine frustrerte brukere.

Hedda Dolmen kjenner Ansvarlig Redaktør i SmiS, Joakim Viland, personlig. Dolmen gikk også på medieutdanningen med Viland 2021/2022 før hun byttet til lektorstudiet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *