En redaksjon bestående av studenter
– Som lager nyheter for studenter

UiS brettspill hadde sin første spillekveld

, , ,

Det ble spilt både monopol og bohnanza når den ferske studentorganisasjonen UiS brettspill inviterte studenter til sitt første arrangement i studentenes hus. 

Totalt var det mellom 30 – 40 studenter som stakk innom i løpet av kvelden. Leder for UiS brettspill, Knut Solvik, kunne ikke vært mer fornøyd med antallet oppmøtte.

– Det gjenstår å se hvor det mye det skyldes av pizzaen. Vi har ikke råd til pizza hver gang dessverre så vi håper at vi holder oss på mellom 10 –  20 deltakere. Jeg klarer ikke å se for meg at vi blir 40 stykker hver gang, sier Solvik. 

Han syns at det er skummelt å gjennom studentorganisasjonen UiS brettspill, arrangere brettspillkveld for første gang. 

– Det har gått en halvannen måned siden vi startet. Den tiden har vi brukt til forberede oss så¨det er gøy å se at ting skjer nå, sier Solvik. 

Opprettet i februar

Statsvitenskapstudenten startet studentorganisasjonen tilbake i februar da han innså at det var ingen som arrangerte brettspillkvelder. I tillegg hadde andre studentorganisasjoner kjøpt inn brettspill som de ikke kunne bruke. 

– Vi tenkte “hvorfor skal de kjøpe inn så mange brettspill. Er det ikke bedre å ha en felles pott?”, sier Solvik. 

Mange av kveldens oppmøtte er enten utvekslings eller internasjonale studenter. En av dem er den tyske utvekslingsstudenten Patrick Wienholt. 

– Jeg er veldig glad for at det er en organisasjon som arrangerer slike kvelder.  Det kommer flere folk og da synes jeg at det blir bra hver gang, sier Wienholdt. 

Han har deltatt på brettspillkvelder før, men ikke organisert slik som UiS brettspill legger opp til. 

– Noen ganger møtte det bare opp tre eller fire stykker, sier Wienholdt. [JV9] 

For Wienholdt er det sosiale en viktig faktor. 

–  Jeg har møtt mange folk på brettspillkvelder. Det er grunnen til jeg er her i kveld for å kunne treffe andre, sier Wienholdt. [JV10] 

En annen som møtte opp på spillekvelden var den sveitsiske lærerstudenten Anina Buchli. 

–  Jeg liker det. Det er fint å bare møte folk og kult at vi fikk pizza og red bull, sier Buchli. 

Hun setter pris på at utvekslingsstudenter har noe å gå til på kvelden. Buchli beskriver seg selv som et konkurransemenneske. Favorittspillet hennes er kortleken bohnanza. 

–  Jeg liker å vinne, utfordringer og det sosiale. Brettspill er bare gøy, sier Buchli. 

Fikk spill gratis

Solvik har foreløpig ikke kjøpt inn noen nye spill. Det meste har de fått gratis av diverse spillbutikker som ikke hadde bruk for det selv. 

– Vi får litt mer penger så vi vil kjøpe inn flere spill, men nye spill er dyre så det kan ta litt tid. Hvis noen har et spill så er det fullt mulig å ta det med en kveld, sier Solvik. Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *