En redaksjon bestående av studenter
– Som lager nyheter for studenter

Snart åpner hele Hundvåg Kirke

, ,

Hundvåg kirke har vært utilgjengelig i over ett år på grunn av mye renovering og utbygging. Siden februar har kirken gradvis åpnet opp, og snart er arbeidet ferdig.

Av Kim Daniel von Hirsch

– Det fysiske arbeidet startet i desember 2020, men ønsket om renovering har vært framsatt siden 2013/2014, sier daglig leder Solveig Bryngelsson.

Det har lenge vært et behov for renovering av den 40 år gamle kirken, men selve arbeidet kunne ikke starte før de fikk innvilget finansiering fra Stavanger kommune.


– Vi har ligget i handlings- og økonomiplanen til Stavanger kommune over flere år, men fordi det stadig dukker opp andre saker som prioriteres, så skyves ting frem. Vi fikk endelig midlene i 2019 og da begynte prosjektet, sier hun.

Flere endringer

Ifølge byggesaksdokumentene måtte det gjøres endringer på ventilasjonsanlegg, vinduer, tak og mur for å opprettholde moderne krav. I tillegg ga Stavanger kommune nok finansiell støtte til at kirken kunne utvides med et nytt lokale.

– Vi hadde behov for et lokale som vi kunne innrede slik at det var mer egnet for barn og ungdom, sier Bryngelsson.

Det nye lokalet har minikjøkken, bordtennisbord, skinnsofaer, projektor, lydanlegg og mer.

Slik så kirken ut under mesteparten av renoveringen. Foto: Solveig Bryngelsson

Endelig åpnes dørene

Mellom januar 2021 og februar 2022 var kirken nedstengt for renovering. Nå begynner ting endelig å returnere til det vanlige.

– Vi har gradvis tatt over huset nå siden midten av februar, sier daglig leder.

Positiv tilbakemelding

De Bryngelsson har snakket med etter åpning har vært generelt positive til endringene. Det er spesielt god tilbakemelding på møterommet som tidligere var adskilt som to rom, men som nå har blitt åpnet opp og fått nye akustiske takpaneler.

– Folk er generelt godt fornøyd. Vi har en hau med strikkedamer som møtes her, og det var mange som nesten ikke orket å være i dette lokalet fordi det var så dårlig akustikk. Nå er de tilbake igjen og synes at dette er helt topp, sier daglig leder.

En annen som er positiv er Barne- og ungdomsarbeider (BU), Kristian Eiken.

– Det er veldig greit at vi fikk åpnet opp møterommet. Det at vi har et større rom som kan deles med skillevegg har åpnet mange muligheter, sier han.

Ikke helt ferdig enda

Selv om kirken er tatt i bruk, er ikke arbeidet helt ferdig enda, men nå er det like før.

– Det som gjenstår er beplanting og å få satt opp gjerdene. Vi forventer at det er ferdig i løpet av neste måned, sier Bryngelsson.

På baksiden av bygget pågår siste rest av renoveringen. Foto: Kim Daniel von Hirsch

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *