En redaksjon bestående av studenter
– Som lager nyheter for studenter

Her er den nye StOr-sjefen

, ,

Sara Beitz, ble valgt inn som leder for Student Organisasjonen StOr. Hun trer dermed opp fra sin nåværende stiling som nestleder for læring og miljø.

Av Joakim Viland

– Det føles bra! Jeg er litt spent og litt nervøs, men det føles bra. Jeg har og trua på meg sjæl, så dette blir gøy!, sier den nyvalgte lederen for StOr, Sara Beitz.

Sara Beitz har jobbet som nestleder for læring og miljø det siste året. Det har ifølge henne selv gitt mersmak, og nå er hun beredt på å takle utfordringer på vegne av studentene ved UiS i året som kommer.

Legger inn støtet

Som nestleder for læring og miljø på UiS i skoleåret 21/22 har Beitz startet en rekke prosjekter hun ikke er klar for å gi fra seg enda. Det har vært en drivende faktor for å søke på vervet som leder.

– Jeg leder blant annet en arbeidsgruppe som prøver å gjøre tilgangen til fasiliteter på campus enklere. Da tenker jeg for eksempel på å sette opp et system for å booke ting som fotballbanen eller kinorommet på campus, sier Beitz.

I den nye stillingen har hun som hovedmål å bygge opp studentlivet til hva det var før koronapandemien. Hun har vært nestleder for læring og miljø siden gjenåpningen, og kan fortelle at det stadig blir opprettet nye linjeforeninger og andre studentorganisasjoner.

– Jeg ser at studentlivet allerede er på vei tilbake, så nå tenker jeg at det er på tide «å legge inn støtet for å få miljøet på campus slik det en gang var igjen», sier hun.

Senker terskelen

På spørsmål om hva Beitz kan gjøre for studentmiljøet på UiS svarer hun at det viktigste nå er å senke terskelen for å engasjere seg. Hun har lært mye av arrangementer holdt i fjor høst, og vil bygge videre på den erfaringen.

– Vi prøver å vise hvor kult det er å være engasjert! Det gjør vi blant annet ved å skape flere kule sosiale møteplasser på campus.

– Da snakker jeg om arrangement med faglig innhold, alkoholfrie sosiale samlinger, og fester så klart, sier hun med et smil i stemmen.

Til nåværende studenter har Beitz følgende beskjed:

– Jeg håper dere ikke har gitt opp å komme til campus – også at dere blir med og tar del og blir med på det som skjer.

Til nye studenter kommer hun med følgende råd:

– Ikke vær redd for å ta del i studentmiljøet, og ikke legg for mye press på å få bygd nettverk i fadderuka. Jobb med det hele året! Ta del i det som skjer, bli med – enten med venner eller alene, sier Beitz.

Som en mentor

Avtroppende leder for StOr, Eira Aas Eide, kom med denne uttalelsen til SmiS i forbindelse med rolleskiftet:

«Det er litt rart å være ferdig som studenttillitsvalgt på fulltid i StOr etter to givende, utfordrende og lærerike år.

Det blir utrolig spennende å følge med det nye arbeidsutvalget fra sidelinjen som student igjen, men jeg har full tiltro til at den nye trioen kommer til å gjøre en god jobb.

Ledervervet er i veldig gode hender og jeg tror Sara med sitt øye for detaljer, endringsvilje og pågangsmot er den beste til å jobbe for studentene videre i studieåret som kommer!»

Beitz sier selv at hun er i gode hender i overlappen, og at hun har et godt forhold til avgående StOr leder Eira Aas Eide.

– Hun er nesten litt som en mentor for meg, så jeg tror dette skal gå veldig bra, sier Beitz på telefon til SmiS.

Den 12. mai. Ble det holdt valgmøte på Hotel Maritim. Selv om det opprinnelig var flere kandidater til stillingen, hadde resten av konkurransen trukket seg før valgdagen. Dermed gjorde Beitz reint bord.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *