En redaksjon bestående av studenter
– Som lager nyheter for studenter

Sara og resten av Tappetårnet har store ambisjoner for den nye baren. Nå jakter de etter gode ideer: – Det er viktig å sjekke tempen på studentene


Biljardbord, strippestang og dansegulv. Dette er bare noen av forslagene som rullet inn da Tappetårnet ba studentene om innspill til den splitter nye studentbaren.

– Vi skal flytte lokalet opp til det nye velferdshuset som bygges her på campus. Velferdsbygget skal ha alt studentene trenger og vi får over dobbelt så store lokaler som det vi har nå, forklarer Sara Beitz.

Hun er jusstudent på Universitet i Stavanger og daglig leder av Tappetårnet. Det er torsdag ettermiddag og hun har dratt rett fra forelesning for å åpne baren. Om noen timer fylles lokalene opp av studenter. Det er tid for Tappetårns-torsdag.

Vil ha kreative forslag

– Vi vil helst ha noen lokaler som legger opp til annen type aktivitet enn det vi har nå. Så vi er på utkikk etter hva studentene vil ha og trenger for å kunne drive med morsomme ting.

Beitz blar nedover skjermen på mobilen. Den viser en oversikt over alle de 50 svarene Tappetårnet fikk da de spurte følgerne på Instagram om hva de kunne tenke seg i den nye studentbaren.

– Shuffleboard, biljardbord, bordtennisbord og karaoke var mange av forslagene som gikk igjen. Strippestang ble også nevnt, sier hun og ler.

Ifølge Beitz er de fortsatt på jakt etter flere kreative forslag og 3.oktober kan studentene sette seg ned i Dataverkstedet på campus og komme med innspill.

– Da får de arealet foran seg og kan tegne hvor de synes barene, scenen og diskokulene skal være. Det er viktig å sjekke tempen på studentene.

Et krevende lokale

I tillegg til å arrangere Tappetårns-torsdag holder de også åpent for quiz, klassefest, karrierekveld og andre eventer. Og selv om Beitz er glad for at de etter hvert kan boltre seg i et lokale på omtrent 650 kvadratmeter, frykter hun noen utfordringer.

– Hovedbekymringen er at det kan se skikkelig tomt ut når vi har arrangementer der det ofte er 50 stykker. Det kan legge en demper på eventet. Så det blir viktig at vi får en skillevegg om kan gjøre arealet mindre når vi har slike kvelder.

Samtidig betyr mye plass mer vask.

– Når vi stenger lokalene klokken 23.00 må de frivillige som jobber her vaske alt. Og det kan ofte være skikkelig grisete. Hvis vi etter hvert har et arrangement med 600 personer så trenger vi mange flere på jobb, sier Beitz og ler.

Fantasien som setter grenser

Prosjektet er et samarbeid mellom Studentskipnaden i Stavanger (SiS) og universitetet. Fylkeskommunen har gitt en gave på fire millioner kroner til disse arealene og leverandøren til Tappetårnet, Ringnes, gir alt baren trenger av utstyr.

– Vi fra Tappetårnet har også budsjettert med en sum, så det er egentlig bare fantasiene som setter grenser for hva vi kan få til i den nye baren. Selv om det kanskje er noen ansatte som ikke er helt enig i det da.

Den daglige lederen smiler.

Hele prosjektet skal være klart i starten av 2025.

Intimt og koselig: Selv om Sara Beitz gleder seg til å flytte inn i større lokaler er hun veldig glad i den nåværende baren som er intim og koselig. Foto: Hedevig Catharina Astrup


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *