En redaksjon bestående av studenter
– Som lager nyheter for studenter

Karl-Erik og Jing er med i en ny podcast

,

I forrige uke slapp Universitetet I Stavanger (UiS) ut sin nye podcast «Student i Stavanger» på blant annet Spotify. To av dem som er involvert i podcast-produksjonen er studentene Karl-Erik Ringsell Martinsen og Jing Aurora Tvinnereim.

I podcasten tar de opp temaer rundt det sosiale studentlivet på UiS. Karl-Erik sin rolle er å være programleder, som han deler med grunnskolelærerstudenten Ida Kvinen. På tirsdag fikk han prøve seg som programleder i podcasten for aller første gang.

– Det var interessant. Jeg måtte ha oversikt over hva man skulle snakke om og prøve å stille interessante spørsmål. Sånn sett var det litt vanskelig den første gangen, men jeg regner med at jeg kommer inn i rytmen etter hvert, sier Martinsen.

Ulike oppgaver

For Tvinnereim var det litt andre oppgaver. Hun filmet en del av podcasten. Innholdet skal hun bruke til å lage en Tik-Tok video.

– Det gikk greit. Tanken er at vi andre som ikke har programlederansvar, skal rullere på å være deltakere i podcasten, sier Tvinnereim.

Hun tar mastergrad i samfunnssikkerhet, og representerer en av mange ulike studieretninger i kobbelet av studenter som er med i podcast-produksjonen.

Første episode fra podcasten er ute på blant annet Spotify. Foto: UiS

– Hvordan er det å møte studenter på tvers av studieretning?

– Det er veldig fint egentlig. Du blir kjent med et større nettverk av studenter, og ikke bare studenter fra ditt eget studie, sier Tvinnereim.

Podcast-kollega Martinsen synes at det er spennende å vise deres side av studentlivet.

– Jeg synes at podcasten er fin for både nåværende og potensielle studenter, supplerer Tvinnereim.

Variasjon i tema

Neste tema på programmet blir studentøkonomi.

– Etter det skal vi skal blant annet snakke om at det kan være vanskelig å få venner. På tirsdag handlet episoden om eksamenstips, sier Martinsen.

To episoder i måneden

Vanligvis slipper UiS ut en ny episode den første og femtende i hver måned. I den skrivende stund har episode to av Student i Stavanger ennå ikke kommet ut på Spotify. På Tik-Tok har videoen fra episode en fått over 1300 visninger.

– Det er litt lavere enn snittet på antall visninger til UiS sine videoer på Tik-Tok, men den kom ut for bare fem dager siden, sier Martinsen.

– Hva tenker dere om tiden framover? Tror dere at tallene tar seg opp?

– Vi håper jo det. Det er mange studenter som fortsatt ikke vet om podvasten, men hvis vi markedsfører den bra så kan vi kanskje få en form for vekst, sier Martinsen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *