En redaksjon bestående av studenter
– Som lager nyheter for studenter

Pressemelding fra StOr – Demonstrasjon mot skolepenger for internasjonale studenter

, , ,

STOPP SKOLEPENGER FOR INTERNASJONALE STUDENTER

Onsdag 26. oktober kl. 16:00 arrangerer Studentorganisasjonen ved Universitetet i Stavanger StOr, International Student Union og SAIH demonstrasjon mot regjeringens forslag om å innføre skolepenger for internasjonale studenter.

Alle studenter og ansatte, samt byens bedrifter og befolkning inviteres til å delta i markeringen mot et forslag som vil ha store negative konsekvenser for arbeidslivet og det norske samfunn i sin helhet. Det er også god grunn til å tenke at Stavangerregionen vil rammes særlig hardt dersom dette forslaget ikke stoppes.  

Vi ønsker å markere viktigheten av at kompetanse utveksles på tvers av landegrenser i forbindelse med regjeringens ønske om å innføre skolepenger for internasjonale studenter utenfor EU/EØS. Erfaringer fra nabolandene våre viser at et slikt vedtak gjør at man mister store deler av de internasjonale studentene i landet. I Stavanger og på UiS er internasjonale studenter en viktig ressurs som bidrar til mangfold og innovasjon, samt kompetanse vi ikke har.

Den internasjonale dimensjonen er en styrke for vår region som vi ikke har råd til å miste.

Vi ønsker å samle alle i byparken for markering med plakater og appeller av viktige aktører. Fordi Sosialistisk venstreparti er regjeringens foretrukne budsjettpartner anser vi det som viktig å nå frem med budskapet vårt til dem. Derfor vil vi avslutte markeringen med å overlevere kravene våre utenfor SVs kontorer ved Petrikirken. Dette vil foregå ved at vi legger ned plakatene våre utenfor døren.

Gi beskjed dersom dere ønsker å bidra med appell eller annet.

Agenda:

26 Oktober
16:00
Vi møtes i byparken

16:15 Appeller

17:30 Vi går fra byparken til SV sine kontorer

17:45 Slutt

Det vil foregå markeringer med samme budskap i flere norske byer samtidig.

Med vennlig hilsen,

Studentorganisasjonen StOr, ISU Stavanger og SAIH Stavanger.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *