En redaksjon bestående av studenter
– Som lager nyheter for studenter

Har ikke råd til ny pensumlitteratur

, ,

Universitetsbiblioteket i Stavanger (UBIS) sitt stramme mediebudsjett gir lite rom for penger til finanseringen av nye studier.

– Bibliotekets mediebudsjett er stramt på grunn av prisstigninger i medier på 6-8% som er vanlig innen medieområdet. Bibliotekets budsjett stiger 2-2,5%, og dermed oppstår det et gap, skriver bibliotekdirektør Gitte Solveig Kolstrup på mail.

Bibliotekdirektør Gitte Solveig Kolstrup. FOTO: Privat

Dermed har ikke UBIS penger til å holde et godt utvalg av bøker, tidsskrifter og databaser som er relevante for nye emner. Det ble tatt opp av bibliotekdirektør Gitte Solveig Kolstrup i et møte med forsknings og innovasjonsutvalget den 21 februar.

– Vi har dog av fellesmidler fra UiS fått ekstra penger hvert år, så vi ikke trenger å si opp relevante medier. Det dekker dog ikke fullt, men er bedre enn ingenting og vi kan nesten opprettholde det nåværende nivå, skriver Kolstrup.

Hørte med fakultetene

Utgifter til nye studier er dermed en utfordring for UBIS. Kolstrup har blant annet henvendt seg til de ulike fakultetene på UiS for å høre om de ville bidra i finanseringen av nye studier. Det var det ikke stemning for, ifølge Kostrup.

– Jeg er sikker på at UIS sørger for at biblioteket gjennom ordinære budsjettprosesser vil ha et budsjett som gjør at slike kjerneoppgaver kan ivaretas på en god måte, sier dekan ved tekniske naturvitenskapelige fakultet skriver Øystein Lund Bø på mail.

Øystein Lund Bø er dekan ved det naturvitenskapelige fakultet. FOTO: Privat.

«Varm potet» 

Kolstrup håper det kommer en ny praksis.

– Vi har påpekt det mange ganger, men det er likesom en «varm potet». Ingen ønsker å røre den. Vi håper dog stadig på en løsning, da bibliotekbruk og mediene er grunnlaget for god undervisning og forskning, skriver Kolstrup.

Rektor Klaus Mohn svarer slik på uttalelsene til Kolstrup:

–  Dette er en budsjettsak, og budsjettsaker diskuteres i budsjettprosessen hvert år. Det er det jeg kan si om denne saken og budsjettsaker generelt, sier Mohn.

Neste møte i forsknings og innovasjonsutvalget er 23 mai.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *