En redaksjon bestående av studenter
– Som lager nyheter for studenter

Erna Solberg besøkte UiS: – Fremoverlent og ambisiøst

, ,

På mandag besøkte tidligere statsminister Erna Solberg Universitetet i Stavanger og fadderlandsbyen.

– Dette er vel det 43. stoppet, og vi er på turneens tredje runde, sier Erna Solberg da SmiS møtte henne på mandag ettermiddag.

Formålet med turneen er å få en bedre forståelse for hva som skjer i landet, og hvilke utfordringer befolkningen nå strir med.

– Lærer mye av å reise på denne måten

På spørsmål om Solberg er sliten etter den lange turneen svarer hun at det så langt har gått fint og at den er med på å få med seg gode ideer om hvordan samfunnet kan forbedres.

– Det er veldig hyggelig å være på turne, jeg trives godt med å møte mennesker, sier Solberg.

Høyre-lederen legger ikke skjul på at en av baktankene med turneen er det kommende kommunevalget. Høyre sammen med Venstre og KrF trådte ut av regjering høsten 2021. FrP hadde allerede trukket seg fra koalisjonsregjeringen tidligere grunnet uenighet rundt hjemhentingen av den norske IS-moren og barna hennes.

– Turneen handler hovedsakelig om å lære hva som fungerer, og hva som ikke fungerer like bra. Jeg lærer mye av å reise på denne måten. Jeg har sett at manglende kompetanse i forskjellige felt er og blir et fokusområde.

Studentøkonomi

Hva tenker du om økt støtte til studenter, spesifikt med tanke på økende matvare- og strømpriser?

– Vi vil være med på å lage og fremme gode ordninger som treffer godt. Vi fikk sammen med SV regjeringen til å utstede et ekstra strømstipend i vår. I tillegg har vårt forslag om 90% støtte over 70 øre kW/t også blitt vedtatt.

Men hva med fortsatt støtte til høstsemesteret?

– Vi opplever at mange studenter ikke har tilgang på egen strømmåler, eller har strøm inkludert i husleien. Akkurat nå er det små og mellomstore bedrifter og næringslivet det må fokuseres på i støtteordningene.

SmiS stilte også spørsmål om hva Solberg oppfatter som de viktigste problemene å løse for studenter nå.

– Vi vet at det er mangel på boliger til studenter som vi forsøker å rette opp i. Vi har bevilget en del midler til utbygging av studentboliger, men ser at det fremdeles ikke er bygd nok. Jeg vet at her i Stavanger driver SiS et prosjekt der det skal tilbys rundt 400 nye studentboliger, sier Solberg.

Solberg forteller også at hun har et godt inntrykk av Universitetet i Stavanger:

– UiS er jo et veldig fremoverlent og ambisiøst universitet, avslutter hun.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *